Formål
Foreningen arbejder for, at alle grønlandske børn og unge I Grønland og Danmark skal leve et værdigt liv med mulighed for en positiv udvikling i respekt for deres rettigheder. Der findes både tilbud og aktiviteter i Grønland og Danmark.
Målgruppe
Helt overordnet set er målgruppen grønlandske familier og børn. De specifikke målgrupper kan du se under hver enkelt tilbud.
Tilbud i Danmark
Allu (Sælens åndehul).
Et netværk af grønlandske unge der går på efterskole, der har til formål at mindske hjemve. Oplevelser er fx weekendlejre med klatring, snobrød, musik, madlavning, gåture og samvær. Der bliver snakket og delt erfaringer, og de unge har mulighed for at tale med de frivillige.
Anaanat (mødre).
En mødregruppe for nye grønlandske mødre og netværk for grønlandske småbørnsfamilier i Danmark. Mødregruppen skaber netværk og tryghed for nybagte grønlandske familier i Danmark, ligesom der sikres kontakt til fx sundhedsplejen, tandplejen og andre kommunale tilbud. Mødrene støttes frem mod uddannelse og job efter barslen. Der er desuden mulighed for en bisidder.
Et bedre liv i Danmark (BLiD)
En helhedsorienteret støttende indsats, hvor hele familien kan få hjælp til at klare de udfordringer, de står over for. Eksempelvis kontakt til arbejdsmarkedet, myndigheder og børnenes trivsel. Der er bl.a. seks årlige weekendkolonier for børneen og mindst seks familiecaféer om året fx en fisketur, ZOO eller kreative ting, hvor der sluttes af med fællesspisning. Målgruppen er grønlandske børn i alderen 8-16 år og deres familier. Projektet kører i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og København.
Sisi (hule)
Der afholdes seks weekendkolonier om året og en uges sommerlejr. På turene er der forskellige aktiviteter, der arbejdes med grønlandsk identitet og det at være anbragt. Grundlæggende handler det om at have det sjovt samtidig med, at man kan tale om svære ting som at være grønlandsk og anbragt i en dansk familie. Målgruppen er børn med grønlandsk baggrund i alderen 8-16 år, der er anbragt uden for hjemmet af en kommune i Region Nord eller Midtjylland. Der er plads til ca. 15 børn.
Siammartoq (det der breder sig).
Målet er, at den unge gennem uddannelsesforløbet bliver klar til at være frivillig i projekter for børn, og det er samtidig en udviklingsmulighed for den unge selv. Aktiviteter tæller uddannelsesweekender 2-3 gange pr. halvår samt praktikaktiviteter, hvor man fx er med på weekendkolonier eller lignende. Målgruppen er grønlandske unge mellem 18-25 år bosat i Danmark (projektet samler unge fra hele Danmark, men uddannelsesforløbet af indgået samarbejdsaftaler med Esbjerg, Aalborg og Aarhus kommune). Foreningen Grønlandske Børn står for udvælgelsen af de 15 unge.
Telefon | 35858330 |
fgb@fgb.dk | |
Hjemmeside | www.fgb.dk |