Som paraplyorganisation for 20 forskellige børneorganisationer arbejder vi målrettet for at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge i Danmark og har siden Børnesagens Fællesråd blev stiftet i 1903 arbejdet for at mindske og forebygge børnefattigdom i Danmark.
Børnesagens Fællesråd støtter FN’s Verdensmål frem mod 2030. Ved at arbejde målrettet for udsatte børn og unges fremtid, fokuserer vi dagligt på fire udvalgte verdensmål.
Børnesagens Fællesråd arbejder for at afskaffe fattigdom gennem vores oplysende arbejde og stipendieprogrammer.
Vi arbejder oplysende på et politisk plan for at opnå Delmål 1.2, både i kraft af vores rådgivende arbejde for fastsættelsen af en national fattigdomsgrænse, og for at antallet af personer under dansk fattigdomsgrænse halveres.
Ydermere arbejder vi under vores socialpolitiske arbejde med Delmål 1.3 ved at oplyse om, hvordan sociale sikringssystemer kan afhjælpe børnefattigdom, og med Delmål 1.b ved at rådgive om de rette politiske rammer herfor.
Børnesagens Fællesråd arbejder for sundhed og trivsel – i særdeleshed Delmål 3.5 – i kraft af at flere af vores medlemsorganisationer har et specifikt fokus på at hjælpe børn og unge fra hjem berørt af misbrug samt at få aktiveret børn og unge gennem fællesskaber.
Ved at støtte enlige forsørgere under uddannelse arbejder vi helt konkret med Delmål 4.3, 4.4 og 5.5, idet et uddannelsesstipendie kan give mulighed for køb af bøger og udstyr og derved støtte økonomisk pressede enlige forsørgere til at tage en uddannelse.
På denne måde skabes der grobund for at tage en uddannelse eller et adgangsgivende kursus, og dermed, at eneforsørgende forældre i udsatte positioner også får mulighed for at opnå erhvervsrettede færdigheder.
I Børnesagens Fællesråd tror vi på hjælp til selvhjælp.
Vi er en aktiv stemme for børn og børnefamilier i udsatte positioner, når der skal forhandles om et nyt kontanthjælpssystem, eller når der sker mærkbare ændringer i vores samfund, der kan have kort- eller langsigtede betydninger for vores målgrupper. På Folkemødet 2019 fik vi overrakt Stafetten mod Børnefattigdom af netværket “Børn i fattigdom`? Nej Tak!” på Folkemødet 2019.
Vi arbejder aktivt for 10.1, 10.3 og 10.4 i vores oplysende og politiske arbejde. Vi taler børnenes sag og for en målrettet bekæmpelse og forebyggelse af fattigdom i Danmark. Vi taler for reducering af ulighed og imod diskriminerende love og politikker samt giver høringssvar på det socialpolitiske område. Gennem vores stipendier giver vi en økonomisk håndsrækning til lavindkomstfamilier her og nu, således af børn med en opvækst præget af fattigdom får muligheder på lige fod med jævnaldrende.