Børnesagens Fællesråd er en paraplyorganisation, der består af en lang række lands- og landsdelsdækkende børnerettighedsorganisationer i Danmark.
Vores medlemsorganisationer arbejder alle direkte eller indirekte for børn og unge i udsatte positioner. Nedenfor kan du ved at trykke på de enkelte organisationer, læse mere om organisationernes arbejde og fokusområder samt hoppe videre til den respektive medlemsorganisations egen hjemmeside.
Som Danmarks ældste uafhængige børnerettighedsorganisation arbejder vi sammen for udsatte børn og unges rettigheder og forbedrede livsvilkår.
Ønsker du at lære mere om hvordan din organisation bliver en del af fællesskabet?
Mød vores medlemmer
BROEN Danmark ▶
BROEN hjælper udsatte børn til et aktivt fritidsliv. Gennem sine lokalforeninger støtter BROEN socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt, spejder, musik eller andre fritidsaktiviteter. Målet er at få børnene ud blandt andre børn, hvor de kan være en del af et positivt fællesskab og spejle sig i voksne rollemodeller og dermed få nogle succes-oplevelser og en styrket tro på sig selv.
Børnehjælpsdagen ▶
Børnehjælpsdagen er en af Danmarks ældste humanitære organisationer. Børnehjælpsdagen arbejder for at hjælpe og styrke anbragte børn og unge i udsatte positioner i Danmark. Alle børn og unge skal have gode, opbyggende oplevelser i barndommen og hjælp til at bygge bro til en lys fremtid med et selvforsørgende liv. Med styrket livsmestring i barndommen og ungdommen har anbragte børn og unge bedre forudsætninger for at føre et selvstændigt voksenliv, gennemføre uddannelse, komme i job og leve et selvforsørgende liv.
Børns Voksenvenner ▶
Børns Voksenvenner er en landsdækkende frivillig forening, hvis mission er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Gennem deres forskellige programmer skaber Børns Voksenvenner venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med de rette menneskelige kompetencer samt tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.
Daginstitutionernes Landsorganisation ▶
DLO er interesseorganisation for selvejende, private og kommunale daginstitutioner. DLO rådgiver ledere og bestyrelsesmedlemmer, varetager de selvejende og private daginstitutioners interesser på Christiansborg, arrangerer kurser og konferencer og meget mere.
Enestående Forældre ▶
Foreningen Enestående Forældre tror på, at overskud og handlemuligheder er nøgler til godt forældreskab. Derfor bidrager Enestående Forældre med økonomisk hjælp, viden og fællesskaber til eneforældre, hvor pengene ikke rækker i hverdagen, og hvor forælderen oplever, at det er svært at få overblik over økonomien. Foreningen har en lang historie, der går helt tilbage til det forrige århundrede.
FADD ▶
FADD er en interesseorganisation der i social-pædagogiske og specialpædagogiske sammenhænge repræsenterer foreningens medlemmer på et fagligt og indflydelsesorienteret niveau. En af FADDs centrale opgaver er at medvirke til at sætte og påvirke den social-pædagogiske og special-pædagogiske diskurs på udsatte børn- og ungeområdet. Derudover har FADD fokus på at følge og fremme holdningerne til, viden om og nyskabelsen af forskning inden for udsatte børn og ungeområdet samt formidlingen heraf.
Foreningen Grønlandske Børn ▶
Foreningen Grønlandske Børn er en af de største børnefaglige organisationer i Grønland. Grønlandske Børn arbejder for, at alle grønlandske børn og unge i Grønland og Danmark skal vokse op i tryghed, have mulighed for udvikling og adgang til uddannelse. Dette gør de gennem konkrete tiltag samt lokalt forankrede og vedvarende aktiviteter, der på den lange bane skaber positive forandringer for grønlandske børn og unge, sikrer deres rettigheder og baner vejen til uddannelse.
Foreningen Jysk Børneforsorg/Fredehjem ▶
Jysk Børneforsorg/Fredehjem (JBF) er en forening og en NGO, som arbejder for at sikre gode levevilkår for udsatte og sårbare børn, unge, voksne og familier. Foreningen har tilknyttet en række selvejende og frivilligdrevne tilbud, som hver dag støtter op om mennesker i Danmark, som er i en udsat position. JBF har til formål at imødekomme udsatte og sårbare børn, unge, voksne og familier med et støttende og udviklende pædagogisk tilbud af faglig og etisk kvalitet. Samtidig søger de at medvirke til at fremme solidaritet og forståelse for dem, som har behov for støtte.
Foreningen Ligeværd ▶
Ligeværd er en forening med fokus på udfordringer på alle livsområder for mennesker med særlige behov. Det er Ligeværds DNA at omfavne alle livsområder, at sætte sine fodspor i de relevante politiske dagsordener, men også at arbejde konstruktivt for at finde nye veje og løsninger i samarbejde med såvel enkeltpersoner, foreninger og myndigheder. Foreningen rummer både unge med særlige behov, forældre og pårørende, fagpersoner og professionelle, efterskoler, højskoler, frie fagskoler, produktionsskoler, specialskoler og uddannelsessteder.
ForældreLANDSforeningen ▶
FBU er en brugerorganisation og en frivillig social forening, som samler, støtter og rådgiver forældre med børn og unge, der har behov for særlig støtte. FBU er for forældre med børn i alle typer af anbringelse samt forældre, som er i kontakt med kommunen om fx en børnefaglig undersøgelse eller en forebyggende indsats. Som brugerorganisation varetager FBU målgruppens interesser ved at være talerør således at målgruppens synspunkter, erfaringer og forslag kommer frem. Socialpolitisk arbejder FBU for, at forældre mødes med anerkendelse og betragtes som aktive deltagere i deres børns liv samt for, at familien bliver set som en helhed samtidig med at ”barnets bedste” er i fokus.
Fri af Misbrug – Familierådgivning ▶
Fri af Misbrugs formål er at forbedre opvækstvilkårene for børn i familier berørt af rusmiddelproblematikker. Foreningen arbejder for at forebygge de negative fysiske, psykiske og sociale konsekvenser, blandt andet via opsporing, rådgivning, brobygning, projekter, kampagner, formidling og events.
HOME-START Familiekontakt ▶
HOME-START er en frivillig social indsats, der bidrager til, at flere børn får en god start på livet ved at tilbyde regelmæssig venskabelig støtte, omsorg og praktisk hjælp hos familier med formålet at forebygge kriser og opbrud ved at sætte tidligt ind. HOME-START støtter de frivillige, så de frivillige kan støtte forældrene, så forældrene kan støtte deres børn. Når forældre har overskud, kan de være lydhøre, reagere hensigtsmæssigt på deres børns behov, og give dem en god og tryg opvækst.
Julemærkehjemmene ▶
Julemærkehjemmenes kerneopgave er, at ingen børn skal mistrives og tilbyder derfor ophold for børn der står uden for fællesskabet, har været udsat for mobning eller på anden vis føler sig forkerte. På Julemærkehjemmene lærer børn at indgå i fællesskaber, da det er forudsætningen for trivsel, læring og udvikling. Julemærkehjemmene skaber en tryg hverdag for børnene, som fremmer deres fysiske og mentale sundhed, og giver børnene en oplevelse af glæde og værdighed. Kun når man har det godt med sig selv og mærker sin egen styrke, er man i stand til at håndtere de udfordringer, livet byder på. Alt arbejdet foregår i tæt samarbejde med barnets familie, skole og kommune.
KFUM’s Sociale Arbejde ▶
KFUM’s Sociale Arbejde, en af Danmarks største sociale diakonale organisationer, hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer. KFUMs Sociale Arbejde omfatter bl.a. en række tilbud for børn, unge og familier. Tilbuddene spænder fra familie-klubber og væresteder for børn og unge, hvor fællesskab, nærvær og spændende aktiviteter er i fokus, til digitale fællesskaber og behandlingstilbud til børn og unge, der er vokset op i familier med misbrugs-problemer samt pasningsordninger, SFO’er og fritidsklubber for de mindre børn. Derudover tilbyder KFUMs Sociale Arbejde anbringelse for børn i udsatte positioner på døgninstitutioner og opholdssteder, hvor målet er at skabe udvikling og forberede barnet og den unge så godt som muligt til et selvstændigt voksenliv.
Livsværk ▶
LIVSVÆRKs formål er at give børn, unge, voksne og familier mulighed for at leve værdige liv, hvor de trives i nære relationer, udvikler deres potentiale og tager del i samfundet. Dette gør de ved at yde social støtte til mennesker i udsatte positioner gennem diverse tilbud. Livsværk udfører både forebyggende arbejde, hvor de stræber efter at forhindre, at konsekvenserne af det enkelte menneskes udsathed på destruktiv vis skal ramme mennesket, pædagogisk arbejde med fokus på det enkelte menneskes udvikling, samt politisk arbejde, hvor de stræber efter at påvirke de omstændigheder i samfundet, som gør, at nogle mennesker kommer i en udsat situation.
Landsorganisationen for Sociale Tilbud ▶
LOS er den samlende landsorganisation for sociale tilbud i Danmark og arbejder for, at gøre en positiv forskel for mennesker i udsatte og sårbare positioner gennem specialiseret hjælp. Deres kerneopgave er derfor gennem rådgivning, kurser, analyser og politisk interessevaretagelse at sikre, at medlemmerne kan levere hjælp af høj kvalitet. Dette sker bl.a. gennem veldrevne sociale tilbud, der giver mennesker trivsel og god livskvalitet – og som samtidig er gode arbejdspladser.
Mentorbarn ▶
Mentorbarn arbejder for at give børn og unge i udsatte positioner mulighed for en bedre fremtid, ved at give dem en venskabsfamilie. En venskabsfamilie er et frivilligt, omsorgsfuldt og forpligtende fællesskab, hvor børnene får mulighed for at blive en del af en families helt almindelige hverdag. Gennem Mentorbarns arbejde får børnene mulighed for at tage del i og føle samhørighed med en familie uden for `systemet` og derigennem opleve nære relationer og få de nødvendige sociale kompetencer, der er så vigtige for at komme godt videre fra en svær barndom/ungdom – og godt ud i livet.
Tabuka ▶
TABUKA er den første socialpolitiske forening i Danmark for og med personer, der er eller har været anbragt uden for hjemmet af sociale årsager. TABUKA arbejder for at sikre, at en barndom med omsorgssvigt og anbringelse ikke får livslange, negative konsekvenser. Det gør de gennem projekter, der styrker den enkeltes identitet og giver indsigt i, at livet kan leves ikke blot på trods af, men også i kraft af, hvad man var udsat for i barndommen.
Tuba ▶
TUBA tilbyder gratis hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. TUBAs arbejde hviler på en solid faglig viden om, hvordan det kan være at vokse op i en familie med misbrugsproblemer, og hvordan man får det bedre, hvis man har det svært. TUBA tilbyder blandt andet individuel terapi og gruppeterapi, aftenarrangementer med undervisning eller socialt indhold samt online-rådgivning og kurser og foredrag til fagpersoner og skoleklasser.
Ungdomsringen ▶
Ungdomsringen brænder for fritidsområdet og er en forening for fritids-, ungdomsklubber og ungdomsskoler, der arbejder for, at alle unge har mulighed for at tage aktivt del i organiserede fritidsfællesskaber.